Bättre än vi trodde

I förra Kontaktbladet kunde vi berätta att medlemstalet slutat sjunka. Och nu har vi dubbelkollat med årsberättelsernas siffror. 30 års nedgång är bruten!

Staplarna visar antalet medlemmar från år 2000. Fram till 2015 en långsam nedgång som hållit i sig från 1990.
2016 förlorade vi 12 medlemmar (varav 10 flyktingar) men fick in två nya. Sedan dess har nedgången stannat av.

Plus minus en
Enda variationen är en döpt för tre år sedan och en avliden i år. Just nu, mitt i 2021, är vi 37 medlemmar precis som för 6 år sedan. Och det är två mer än vad staplarna i förra Kontaktbladet visade. Bättre än beräknat alltså!

Målet
Nu är ju inte antalet medlemmar det främsta målet för en församling. Vi siktar högre: att människor ska möta Jesus och växa i Anden. Så som du kan läsa under rubriken Goda relationer.
Men lika fundersam som man blir om församlingen minskar, lika glad blir man när den ökar. Det är mänskligt. Men andligt liv är gudomligt.

Stanley Almqvist
kollar siffrorna

Ett svar på ”Bättre än vi trodde”

  1. Det är viktigt med församling för min egen andliga hälsa.
    Det är också viktigt för den byggd jag lever i att det finns en församling. En bra församling gör ett samhälle varmare att leva i.
    Det är en plats dit man kan vända sig för att få hjälp både i bön, lösa praktiska frågor och kunna få en bra rådgivning.

    Nu när samhället har problem att hjälpa människor kommer troligen församlingen att bli till större nytta för att lända människor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.